Čovjek u poslu /MAN AT WORK

30. svibnja 2018. Posted by Administrator

Pod pojmom čovjek ovdje je, kao što je i uobičajeno u jezičnoj formi, obuhvaćena i žena također.

Što je posao?

Najjednostavnije rečeno to može biti bilo što, ili sve što čovjek čini u budnom stanju, počevši od svakodnevnih kućanskih poslova, preko napornih fizičkih poslova, pa sve do visoko cijenjenih/elitističkih poslova.
Osoba koja samo sjedi i koristi svoju “sivu tvar”, može također biti u poslu (dizajneri, planeri, inovatori, …).

Svaki posao traži upotrebu mozga, odnosno promišljanje u većoj ili manjoj mjeri.
Svaki radnik treba odlučiti koji, odnosno kakav alat treba upotrijebiti za obavljanje određenog posla koji treba obaviti. Kako će započeti posao? Gdje će započeti? Kada će stati? Može li posao završiti sam? Itd.

Možemo reći i da je posao aktivnost koja definira čovjeka kao osobu, a također daje i određeni smisao čovjekovu postojanju. Štoviše, to je aktivnost kojom osoba zaslužuje i određeno poštovanje.

Čovjek radeći korisne poslove osigurava egzistenciju i/ili samo čini svijet boljim mjestom za život, a dok to čini nama fotoamaterima zanimljivo je zadržati te trenutke zabilježene kako bismo u budućnosti tim fotografijama potaknuli sjećanja na vrijeme nastajanja istih tih fotografija.

Nenad Milošević

Ovo je klupska izložbi članova Fotokluba Valpovo. Na natječaj je prijavljeno 292 fotografije, a od njih je izabrano 30 najboljih. Selektorica izložbe bila je Blanka Hajnc koja nije imala nimalo lagan zadatak izabrati najbolje.

Cilj je bio potaknuti fotografe da u središte fotografije vrate čovjeka i to čovjeka u poslu.

Na ovoj izložbi radove izlaže 15 autora: Alen Stiplošek, Ana Francuz, Damir Špalj, Denis Fekete, Dragan Francuz, Dragan Milec, Goran Dojkić, Goran Kupčerić, Matko Florijančić, Nenad Milošević, Sonja Blažević, Tin Arambašić, Veljko Čvagić, Zlatko Gregurić i Zvonimir Hajnc.

Comments are closed.