Archive for: ‘travanj 2014’

Nastavljen projekt FKK Baranja-filma: Škola u Mikro-kinu

11. travnja 2014. Posted by Administrator

Projekt “Škola u Mikro-kinu” Foto-kino kluba “Baranja-film”, udruge članice Hrvatskog filmskog saveza, nastavljen je i u 2014. godini.

Članovi FKK Baranja-filma  pokrenuli su ciklus projekcija kao spoj filmske umjetnosti i nastave hrvatskog jezika u dvorani Mikro-kina. Naime, filmovi koji se prikazuju za učenike nižih razreda, a vjerujemo da će se  jednoga dana odnositi i na više razrede Osnovne škole “Dr. Franjo Tuđman” Beli Manastir, snimljeni su prema književnim djelima koja su na popisu lektirnih naslova.

Projekt je pokrenut po uzoru na edukativni program koji se već godinama provodi u kinu Tuškanac u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Projekt ima potporu Grada Belog Manastira te Hrvatskog audiovizualnog centra ( u okviru projekta Filmski programi u Mikro-kinu).

Pripremu učenika za filmske projekcije, nakon pročitane i analizirane lektire, provode učiteljice razredne nastave u Osnovnoj školi “Dr. Franjo Tuđman” u Belom Manastiru (Marija Albert, Lidija Šumiga, Danica Popović), dok u manjim područnim školama navedeni filmovi stižu do učenika zahvaljujući učiteljici predmetne nastave Sahidi Kučera, prof. hrvatskog jezika i književnosti.

“Histerija” u mikro-kinu

11. travnja 2014. Posted by Administrator

U dvorani Mikro-kina, ovoga vikenda, u subotu, na programu je zabavna filmska komedija Gabya Kestera “Histerija”. Glavne uloge tumače Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy, Rupert Everett…

Miks fikcije i stvarnih događaja u kombinaciji sa feminističkom potkom i škakljivom glavnom temom, više od jednog razloga za dolazak u kino!

Početak projekcije je u 20,00 sati (subota) – ulaz slobodan!