Archive for: ‘kolovoz 2014’

Bogat program 4. Revije filmova podunavskih zemalja uoči 8. Vukovar film festivala

16. kolovoza 2014. Posted by Administrator

NA PRAGU REVIJE FILMOVA
Bogat program 4. Revije filmova podunavskih zemalja
uoči 8. Vukovar film festivala

Četvrta Revija filmova podunavskih zemalja održava se od 22. do 27. kolovoza 2014.

Organizatori Revije osigurali su bogat i raznovrstan program, koji će zasigurno privući brojne zaljubljenike u film, koji će ove godine moći gledati ukupno 19 na tri lokacije.

Za razliku od prijašnjih godina, na pogramu su cjelovečernji igrani i animirani filmovi u različitim žanrovima po “staroj” za svakoga po nešto.

Programski savjet Revije u uskoj suradnji s predstavnicima distributerske kuće DISCOVERY film & video Zagreb složili su program dijelom sastavljen od filmova koji su činili programske sadržaje 7. Vukovar film festivala, a dijelom iz redovne produkcije distributerske kuće Discovery Zagreb.

Projekcije filmova Glavnog programa Revije smještene su u predvorje Gradskog kinematografa u Belom Manastiru, svakodnevno od 23. kolovoza s početkom u 18.00 sati. Izuzetak čini projekcija višestruko nagrađivanog filma “Sve što trebaš je ljubav” – projekcija 22. kolovoza u 20.00 sati (revijsko zagrijavanje).

Od naslova u projekciji izdvajamo film “Ajme meni”, Jana Ole Gestera, dobitnika brojnih nagrada i priznanja na German film Awards festivalu 2013. U glavnim ulogama možemo vidjeti Toma Schillinga, Michaela Gwisdeka, i dr. Filmski lik Niko je u kasnim dvadesetim godinama i nedavno je napustio fakultet. Živi za trenutak, noćima luta ulicama Berlina, diveći se ljudima oko sebe. S tihom znatiželjom razmatra kako se nositi sa svakodnevnim životom…

Druga poslastica za filmofile bit će rumunjski film Calina Petera Netzera “Poza djeteta”. Dobitnik je Zlatnog berlinskog medvjeda za najbolji film 2013. Govori o jednoj hladnoj ožujskoj noći, Barbu divljajući ulicama prekorači dopuštenu brzinu za 50 km i udari dijete. Dječak uskoro umre od posljedica nesreće. Barbua čeka zatvorska kazna između 3 i 15 godina. Pravo je vrijeme za njegovu utjecajnu majku Corneliu da intervenira…

Popratne projekcije Revije izmještene na dvije lokacije također nude zanimljive sadržaje. U dvorani Mikro-kina s početkom u 10.00 sati prikazuju se cjelovečernji animirani filmovi japanske kinematografije, dok u popodnevnim satima, od 16.00 sati na programu su filmovi skandinavske kinemaografije poput “Otmica”, “Lov”, “Kon-Tiki”, “Bijela pustolovina” i “Bijeg”.

U duhu prijašnjih revija dio programa priređuje se na otvorenom, ovoga puta projekcije su smještene u, za tu prigodu posebno uređenom prostoru – dvorište Gradskog kinematografa. Početak projekcija je u 20,30 sati, a na programu su provjereni filmovi iz produkcije distributerske kuće Discovery Zagreb, poput “Dobri dileri iz Dallasa”, “Mačete ubija”, “Djeveruše pod gasom” i “Poziv”.

Po uzoru na druge slične manifestacije, revijski program prate i popratni sadržaji.
22.8. s početkom u 19,30 sati u Izložbenom prostoru Centra za kulturu Grada Belog Manastira otvara se izložba fotografija LASTOVSKI POKLAD – jedan i jedini, Hrvatskog fotosaveza.
23.8. s početkom u 20,00 sati na pozornici u dvorištu Gradskog kinematografa upriličen je glazbeno-scenski program otvorenja Revije.
Sudionic programa su:
< Ariana Group Inc. iz Osijeka
< mladi plesni par Dunja Ćaleta i Ivan Kukulić članovi Plesnog kluba D&D Osijek.

Još malo i počinje odbrojavanje do 4. Revije filmova podunavskih zemalja – popratnog sadržaja 8. Vukovar film festivala.

I još nešto, ulaz za sve događaje Revije je slobodan! Zato požurite da na vrijeme zauzmete svoje mjesto koje čeka samo na Vas.