Archive for: ‘kolovoz 2015’

9. VUKOVAR FILM FESTIVAL 2015., festival filmova podunavskih zemalja

7. kolovoza 2015. Posted by Administrator

5. Revija filmova podunavskih zemalja prikazuje laureate Berlin, Canes, … film festivala!

Revija filmova podunavskih zemalja, prateća filmska manifestacija Vukovar film festivala, od 2011. godine, stigla je do svog 5. izdanja. Održat će se od 07. do 12. kolovoza 2015. na tri lokacije.

Glavni, službeni,  program revije je iznimno jak što potvrđuju brojni naslovi koji su se okitili nagradama na raznim filmskim festivalima. Od naslova u projekciji izdvajamo njemački film
Križni put (Stations of the cross) , Dietricha Brϋggemanna, dobitnik nagrade za najbolji scenarij na Berlin film festivalu 2014.godine. U glavnim ulogama pojavljuju se Lucie Aron, Anna Brϋggemann, Michael Kamp, i dr.
Marija je 14-godišnjakinja. Njezina obitelj pripada fundamentalističkoj katoličkoj zajednici. Marija živi svakodnevnim životom u modernom svijetu ali njezino srce pripada Isusu. Želi ga slijediti kako bi postala svetac i otišla u raj – kao i sva sveta djeca o kojoj su joj pričali. Zato Marija prolazi kroz 14 postaja, poput Isusa. Ni Christian, dečko kojeg je upoznala u školi, ne može je zaustaviti, čak i ako na onom svijetu možda postanu prijatelji, čak i ljubavnici. (više…)