Archive for: ‘studeni 2022’

Završena 54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u Belom Manastiru

28. studenoga 2022. Posted by Administrator

Dodjelom nagrada završena je 54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u Belom Manastiru.
Žiri u sastavu: filmski montažer i kritičar Slaven Zečević, animator i redatelj Simon Bogojević Narath te snimatelj i redatelj Boris Poljak tijekom javnog žiriranja po pravilima UNICA-e dodijelio je ukupno dvanaest nagrada.

Prvu nagradu osvojili su eksperimentalni film „Mjesta koja ne postoje“ Josipe Henizelman i igrani film Davida Gaše, „Palikuća“.

Drugu nagradu osvojila su dva filma: dokumentarni film „Kunac“ Michelea Bulešićai eksperimentalni film „Prije i poslije“ Tomislava Šobana .

Treću nagradu osvojilo je čak osam filmova – igrani film„Videobox“ čiju režiju potpisuje grupa autora, dokumentarni filmovi „Jel’ kužiš sad?“ Lucije Brkić, „Grob u prašumi“ autorice Kim Kukuruzović, „Dragi Filipe“ autora Filipa Zadre, i „Juha od cikle“ Eve Marije Jurešić, igrani film „Tuđa posla“ Andrije Tomića, animirani film „Diptih“ Sare Tomas i eksperimentalni film „Saklupljači“ Mie Martinović.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, a svake se godine održava u drugom gradu. Nagradu publike proglasit ćemo u ponedjeljka prijepodne kada završava online glasanje.

Čestitke svim nagrađenim autorima i udrugama i vidimo se na 55. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Zagrebu u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Autorskog studija-fotografija, film,video.

Popis Nagrađenih filmova 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva:

PRVA NAGRADA
MJESTA KOJA NE POSTOJE
eksperimentalni
Josipa Henizelman, Kinoklub Zagreb, Akademija za umjetnost i kulturu Osijek, Zagreb

PALIKUĆA
igrani
David Gašo, Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, Zagreb

DRUGA NAGRADA
KUNAC
dokumentarni
Michele Bulešić, Udruga Restart, Zagreb

PRIJE I POSLIJE
eksperimentalni
Tomislav Šoban, Kinoklub Zagreb, Zagreb

TREĆA NAGRADA
VIDEOBOX
igrani
grupa autora, Akademija dramske umjetnosti, Blank_filmski inkubator, Zagreb

JEL’ KUŽIŠ SAD?
dokumentarni
Lucija Brkić, Blank_filmski inkubator, Zagreb

GROB U PRAŠUMI
dokumentarni
Kim Kukuruzović, Udruga Restart, Zagreb

DRAGI FILIPE
dokumentarni
Filip Zadro, Kinoklub Zagreb, Zagreb

TUĐA POSLA
igrani
Andrija Tomić, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb

DIPTIH
animirani
Sara Tomas, Akademija Likovnih Umjetnosti u Zagrebu, Zagrebu

SAKUPLJAČI
eksperimentalni
Mia Martinović, Kinoklub Zagreb, Zagreb

JUHA OD CIKLE
dokumentarni
Eva Marija Jurešić, Udruga Restart, Zagreb

 

Objavljen je programski raspored 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva!

22. studenoga 2022. Posted by Administrator

54. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se od 25. do 27. studenoga 2022. u Belom Manastiru u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Foto-kino kluba Baranja film.

Revija je jedna od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. U tom kontekstu ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske.

Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine. Revija je nacionalnog karaktera.

Svečano otvorenje te program Revije počinje u petak 25. studenog u 19:00 h, odvijat će se u Gradskom kinematografu Beli Manastir, a ulaz na sve projekcije je slobodan.

Detaljan pregled programa revije dostupan je u katalogu i na službenoj stranici Revije.

Ove je godine za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva prijavljeno ukupno 147 filmova, a u program je uvršteno 7 igranih filmova, 12 dokumentarnih filmova, 12 eksperimentalnih filmova i 3 animirana filma.

Selekcijsku komisiju ove godine činili su producent Vedran Šuvar, montažerka i animatorica Maida Srabović i filmski kritičar Nino Kovačić. Članovi stručnog ocjenjivačkog suda su direktor fotografije i redatelj Boris Poljak, filmski montažer Slaven Zečević te redatelj Simon Bogojević Narath. Žiriranje na Reviji je javno, a odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e. Održat će se 27. studenog u Belom Manastiru, a moći će se pratiti i online.

Reviju podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Grad Beli Manastir, Zajednica tehničke kulture Grada Belog Manastira, Matica Hrvatska – ogranak Beli Manastir uz partnersku podršku Centra za kulturu Grada Belog Manastira.

 

54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

21. studenoga 2022. Posted by Administrator

Pozivamo vas na svečano otvaranje 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u petak 25. studenoga 2022. u 19.00 sati u Gradskom kinematografu Beli Manastir.

Radujemo se vašem dolasku!

Otvorenje X. salona fotografija “Minijature” Beli Manastir – 2022.

7. studenoga 2022. Posted by Administrator

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na svečano otvorenje X. SALONA FOTOGRAFIJA “MINIJATURE” BELI MANASTIR – 2022. koje će se održati dana 10. studenoga 2022. godine u 18:00 sati u Velikoj galeriji Centra za kulturu Grada Belog Manastira.

Izložba će biti otvorena do 30. studenoga 2022. godine.

Radujemo se Vašem dolasku.