Archive for: ‘rujan 2012’

Filmski program u mikro-kinu 2012.

27. rujna 2012. Posted by Administrator

Nakon ljetne stanke, Mikro-kino nastavlja s projekcija u sezoni jesen/zima 2012. u okviru projekta “Filmski program u mikro-kinu 2012”.

Prve projekcije filmova zakazuju se za 28. rujan s početkom u 19:00 sati.

Za otvorenje sezone mikro-filmskih ciklusa, pripremljen je prigodan filmski program kao i projekcija cjelovečernjeg igranog filma “Željezno nebo”, redatelja Timo Vourensola, a distribuciju za Hrvatsku potpisuje Discovery film & video Zagreb.
Kao i do sada, ulaz na sve projekcije u Mikoro-kinu je slobodan.

Film se gleda u kinu, sve je ostalo improvizacija.

Klupska izložba fotografija u Mohaču

20. rujna 2012. Posted by Administrator

U znaku obilježavanja 40. obljetnice bratimljenja gradova Mohača i Belog Manastira, u galeriji Gradskog poglavarstva Mohača postavljena je, a 15. rujna svečano i otvorena klupska izložba fotografija Foto-kino kluba Baranja-film Beli Manastir.

Samom otvorenju izložbe prethodili su prigodni govori gradonačelnika Mohača i Belog Manastira te kratki glazbeni program (izvođači: članovi HKUD-a i Glazbene škole Beli Manastir).

Izložba ostaje u Mohaču sve do kraja listopada 2012. godine.

Izložba Szentpeteri L. Jozsef i Polonyi Istvan

20. rujna 2012. Posted by Administrator

U okviru programskih sadržaja manifestacije “Jesen u Baranji ’12.”, a temeljem programa međunarodne suradnje, ostvarena je izložba fotografija pod nazivom “Botos busok meg a tobbiek”  autorskog para  Szentpeteri L. Jozsef i Polonyi Istvan iz Mohača.

Fotografije su velikog formata, izrađene u visokoj kvaliteti i postavljene na kapafiks, a od 7. pa sve do 24. rujna krase zidove Izložbenog prostora Centra za kulturu Grada Belog Manastira.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Belog Manastira gosp. Ivan Doboš.

Filmovi pod šatorom u Belom Manastiru

14. rujna 2012. Posted by Administrator

U petak, 24. kolovoza 2012. godine, projekcijom filma “Jedan dan” redatelja Lone Scherfig, mimo plana (iz svima nama poznatih razloga), u dvorani Mikro-kina (popunjene do zadnjeg mjesta) zaključene su projekcije filmova projekta “Filmovi pod šatorom” ususret Vukovar film festivalu ’12.

Svi zainteresirani gledatelji od 7 do 77 godina, u ne tako malom broju, imali su prigodu vidjeti svojevrsnu retrospektivu 5. Vukovar film festivala ’11.

Unatoč neugodnostima i nastaloj šteti u vrijeme održavanja programa projekcija, organizator se već priprema za sljedeću godinu s još bogatijim sadržajima i izborom filmova na opće zadovoljstvo filmofila, koji su vjerno posjećivali ponuđene projekcije u iznimno atraktivnom prostoru – šatoru.