Archive for: ‘svibanj 2018’

Čovjek u poslu /MAN AT WORK

30. svibnja 2018. Posted by Administrator

Pod pojmom čovjek ovdje je, kao što je i uobičajeno u jezičnoj formi, obuhvaćena i žena također.

Što je posao?

Najjednostavnije rečeno to može biti bilo što, ili sve što čovjek čini u budnom stanju, počevši od svakodnevnih kućanskih poslova, preko napornih fizičkih poslova, pa sve do visoko cijenjenih/elitističkih poslova.
Osoba koja samo sjedi i koristi svoju “sivu tvar”, može također biti u poslu (dizajneri, planeri, inovatori, …).

Svaki posao traži upotrebu mozga, odnosno promišljanje u većoj ili manjoj mjeri.
Svaki radnik treba odlučiti koji, odnosno kakav alat treba upotrijebiti za obavljanje određenog posla koji treba obaviti. Kako će započeti posao? Gdje će započeti? Kada će stati? Može li posao završiti sam? Itd.

Možemo reći i da je posao aktivnost koja definira čovjeka kao osobu, a također daje i određeni smisao čovjekovu postojanju. Štoviše, to je aktivnost kojom osoba zaslužuje i određeno poštovanje.

Čovjek radeći korisne poslove osigurava egzistenciju i/ili samo čini svijet boljim mjestom za život, a dok to čini nama fotoamaterima zanimljivo je zadržati te trenutke zabilježene kako bismo u budućnosti tim fotografijama potaknuli sjećanja na vrijeme nastajanja istih tih fotografija.

Nenad Milošević

Ovo je klupska izložbi članova Fotokluba Valpovo. Na natječaj je prijavljeno 292 fotografije, a od njih je izabrano 30 najboljih. Selektorica izložbe bila je Blanka Hajnc koja nije imala nimalo lagan zadatak izabrati najbolje.

Cilj je bio potaknuti fotografe da u središte fotografije vrate čovjeka i to čovjeka u poslu.

Na ovoj izložbi radove izlaže 15 autora: Alen Stiplošek, Ana Francuz, Damir Špalj, Denis Fekete, Dragan Francuz, Dragan Milec, Goran Dojkić, Goran Kupčerić, Matko Florijančić, Nenad Milošević, Sonja Blažević, Tin Arambašić, Veljko Čvagić, Zlatko Gregurić i Zvonimir Hajnc.

8. salon fotografija “Minijatura” Beli Manastir 2018.

23. svibnja 2018. Posted by Administrator

Pod pokroviteljstvom Grada Belog Manastira, suglasno pravilima Hrvatskog fotosaveza i Pravilnika Salona fotografije MINIJATURE Beli Manastir, Foto-kino klub “Baranja-film” Beli Manastir objavljuje natječaj za sudjelovanje na nacionalnom bienalnom

8. SALONU FOTOGRAFIJE “MINIJATURA” BELI MANASTIR 2018.

Fotografije na natječaj možete slati sve do 30. rujna 2018. godine, a prihvaćaju se  crno-bijele fotografije, kao i fotografije u boji, svih stilova, procesa snimanja i obrade.

Svaki autor može sudjelovati s najviše šest fotografija. Četiri (od šest) prijavljena rada mogu činiti jednu kolekciju, s tim da se posebno naznači – kolekcija (X).

Sve detalje o uvjetima i pravilima natječaja, o nagradama i priznanjima, o kalendaru natječaja, kao i potrebne prijavnice, možete dobiti klikom na sljedeću poveznicu:

8._salon fotografija “Minijatura” Beli Manastir_2018

Želimo vam puno uspjeha na našem Salonu, s poštovanjem,

Organizacijski odbor