Archive for: ‘listopad 2013’

Dani mađarskog filma

19. listopada 2013. Posted by Administrator

Već tradicionalno, u vrijeme kada se obilježava godišnjica Mađarske revolucije 1956., FKK Baranja-film u dvorani Mikro-kina priređuje program projekcija mađarskih filmova.

Dani mađarskog filma ove godine započinju 21. listopada a završavaju 25. listopada  filmom “Samo vjetar”, dobitnikom brojnih nagrada na europskim festivalima, u ostalome i na Vukovar film festivalu 2012.g.

Početak projekcija, svakoga dana u 19,00. Ulaz slobodan!

Brijači u Mikro-kinu

17. listopada 2013. Posted by Administrator

Ovoga vikenda (u petak 18. listopada) Mikro-kino prikazuje urnebesno smiješan, provokativan i vrlo vrlo francuski film “Brijači” (Les Infideles).

U glavnim ulogama su: Jean Dujardin i Gilles Lellouche te Gullauve Canet, Sandrine Kiberlain, Alexandra Lamy i mnogi drugi.

Urnebesni omnibus film od pet priča progovara o tome zašto su ljudi nevjerni svojim partnerima.

Početak projekcije u 19:30 sati. Ulaz slobodan!

Program u Mikro-kinu

9. listopada 2013. Posted by Administrator

Filmski programi Mikro-kina, u sezoni jesen-zima 2013. samo što su započeli – na programu imamo prvi mikro-ciklus filmova, i to talijanskih filmova. Riječ je o filmovima Roberta Benignia, i to:
“Život je lijep” (09.10.)
“Tigar i snijeg” (10.10.)
“Rimu s ljubavlju” (11.10.)
Početak projekcija je svakoga dana u 19.30 sati.
Ulaz je, kao i do sada, slobodan!

Samaritanac

2. listopada 2013. Posted by Administrator

Ovoga vikenda (u petak 4. listopada) u Mikro-kinu prikazuje se film redatelja Davida Weavera “Samaritanac”, u distribuciji Discovery film & video Zagreb.

U odličnom trileru glavne uloge tumače Samuel L. Jackson, Luke Kirby, Ruth Negga.

Nakon 20 godina u zatvoru, Foley (Samuel L. Jackson) odlučio je definitivno završiti sa životom varalice. Kad upozna prekrasnu mladu Iris (Ruth Negga), mogućnost novog početka čini se izglednom,  a tada se pojavljuje Ethan (Luke Kirby), sin Foleyjeva nekadašnjeg partnera, koji je smislio lukav plan velike prevare, ali za to mu je potrebna Foleyjeva pomoć.
No Ethan ima i neke druge namjere…

Početak projekcije je u 19,30 sati. Ulaz je slobodan!