Archive for: ‘svibanj 2014’

30. svibnja 2014. Posted by Administrator

Foto-kino klub “Baranja-film” Beli Manastir i Zajednica tehničke kulture grada Belog Manastira, uključivši se u humanitarnu akciju “Help Gunja”, pozivaju sve filmofile na posebnu filmsku večer u subotu 31. svibnja s početkom u 20,00 sati u Dvorani Mikro-kina.

Na programu je projekcija:

– dokumentarnog filma autora Petra Krelje pod nazivom “Preko Granice” – film je snimljen prije svega nekoliko godina, a sadržajno je vezan upravo za Gunju.
– u nastavku slijedi projekcija igranog filma (film iznenađenja)

Ulaz je slobodan, kao i do sada, ali s malom razlikom. Sva prikupljena sredstva uplatit će se na žiro račun Općine Gunja, kao donacija!

Pozivamo Vas da ovim putem iskažemo humanost i pomoć poplavljenom kraju

VI. Salon fotografija “Minijatura” Beli Manastir 2014.

21. svibnja 2014. Posted by Administrator

Zadovoljstvo nam je pozvati vas da sudjelujete na našem nacionalnom, bienalnom

VI. SALONU FOTOGRAFIJE “MINIJATURA” BELI MANASTIR 2014.

Fotografije na natječaj možete slati sve do 30. rujna 2014. godine, a prihvaćaju se  crno-bijele fotografije, kao i fotografije u boji, svih stilova, procesa snimanja i obrade.

Svaki autor može sudjelovati s najviše šest fotografija. Četiri (od šest) prijavljena rada mogu činiti jednu kolekciju, s tim da se posebno naznači – kolekcija (X).

Sve detalje o uvjetima i pravilima natječaja, o nagradama i priznanjima, o kalendaru natječaja, kao i potrebne prijavnice, možete dobiti klikom na sljedeću poveznicu:

VI. SALON FOTOGRAFIJE “MINIJATURA” BELI MANASTIR 2014.

Foto-književni izazov

19. svibnja 2014. Posted by Administrator

Gradska knjižnica Beli Manastir, Središnja knjižnica Mađara u RH i Foto-kino klub „Baranja-film“ Beli Manastir objavljuju natječaj za „Foto-književni izazov“.  Rezultat ovog natječaja bit će izložba pristiglih fotografija.

Cilj natječaja je prikazati motiv iz knjige na fotografiji: ujediniti fotografiju i sadržaj književnog djela, pjesme, citata ili izreke.

Uočili ste u prirodi sličnost sa sadržajem iz nekog romana, pjesme, citata ili izreke? Fotografirajte! Uz fotografiju pod navodnike prepišite dio iz knjige koji odgovara  fotografiranom, napišite autora te knjige i  naslov, ispunite prijavnicu i pošaljite nama – jer je to upravo ono što tražimo!

Sve detalje o natječaju možete naći na http://www.gkbm.hr/dokumenti_i_obrasci/foto_natjecaj_foto_knjizevni%20izazov.doc