Category: ‘Nekategorizirano’

18. revija dokumentarnih filmova

16. veljače 2024. Posted by Administrator

Foto-kino klub BARANJA FILM Beli Manastir, tradicionalno s partnerom Centrom za kulturu Grada Belog Manastira, organizira 18. put DOKfilm – Reviju dokumentarnih filmova, ove godine od 20.-24. veljače u dvorani MIKRO-KINA.

Okosnicu programa Revije čine filmovi distributerske kuće RESTART Zagreb, nastavno Zagreb film, Hrvatski filmski savez i filmovi iz produkcije Kluba.
Projekcije su raspoređene u četiri termina – kako je to i naznačeno u rasporedu.

Program Revije otvaramo projekcijom  Chileanskog filma BESKONAČNO SJEĆANJE u režiji Malte Alberdi – film je nominiran za ovogodišnjeg Oscara; dok Reviju zaključujemo višestruko nagrađivanim filmom IZMEĐU REVOLUCIJA – film je realiziran u koprodukciji Rumunjske, Hrvatske, Katara i Irana u režiji Vlade Petrina.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

24. prosinca 2023. Posted by Administrator

11. maraton kratkometražnog filma

13. prosinca 2023. Posted by Administrator

Jedanaesto izdanje Maratona kratkometražnog filma – manifestacije kojom se na najkraći dan u godini, 21. prosinca, slavi kratka filmska forma – održat će se od 15. do 22. prosinca u čak 25 nezavisnih kina diljem Hrvatske.
Program uključuje 21 filmski naslov, podijeljen u četiri filmska bloka namijenjenima različitim uzrastima.

U FKK Baranja-film Beli Manastir, bit će moguće pogledati filmove iz programa Domaćih maratonaca 2 – izbor novijih dokumentarnih, igranih, eksperimentalnih i animiranih ‘kratkiša’ namijenenih zrelijoj publici, u trajanju najviše 90 minuta.

 

 

In memoriam

5. prosinca 2023. Posted by Administrator

Iznenada, bez pozdrava, tiho kako je i živio, prerano nas je napustio dugogodišnji suradnik i prijatelj naš ANDRIJA ŠMIT. 

Vjerujući da ćemo jednoga dana opet zajedno postavljati izložbe, prikazivati filmove, raditi scenografije… u nekom drugom i neiskvarenom svijetu – opraštaju se od tebe ( ali ne i zauvijek ) članovi Foto-kino kluba Baranja-film Beli Manastir.