Projekcije filmova na otvorenom

6. kolovoza 2012. Posted by Administrator

Nakon dugotrajnih priprema u organizaciji Savjeta mladih Belog Manastira, u subotu 4. kolovoza na travnjaku Sportsko-rekreacijskog centra BAZENI u Belom Manastiru, s početkom u 21:00 sat održane su projekcije filmova: “Engleska pita” i “Kralj srednje škole”. Oba  prikazana filma su u distribuciji “Discovery film & video” Zagreb.

Na tehničkoj realizaciji projekcija radili su članovi Foto-kino kluba Baranja-film u suradnji s Centrom za kulturu Grada Belog Manastira.

Kvalitetne organizacijske pripreme urodile su plodom. Naime, za uspješnu projekciju filma potrebna je i publika: brojni posjetitelji, uglavnom mlađa populacija, naoružani “sjedalicama” na vrijeme su zauzeli svoja mjesta na travnjaku ispred kino-platna.

Improvizirano je gledalište bilo popunjeno. Okvirno 100-njak mladih uživali su u čarima otvorenog kina i, naravno, u sadržaju na kino-platnu.

Organizator ne isključuje mogućnost organizacije sličnih projekcija i ubuduće kako bi se na taj način nastavila tradicija projekcija na otvorenom, kao prije dvadesetak i više godina, kada su se filmske projekcije održavale na rukometnom igralištu RK Šparta u Belom Manastiru.

Comments are closed.